rss      tw      fb
Keres

Női kézilabda-vb - Elődöntőben a lengyelek

A lengyel válogatott bejutott a legjobb négy közé a Szerbiában zajló női kézilabda-világbajnokságon, mivel szerdán az újvidéki negyeddöntőben egy góllal, 22-21-re legyőzte a francia együttest.

Klubvilágbajnokság - A Monterrey az ötödik

A mexikói Monterrey zárt az ötödik helyen a Marokkóban zajló labdarúgó klubvilágbajnokságon, mivel szerdán 5-1-re legyőzte az egyiptomi al-Ahli együttesét.

Iszinbajeva az év sportolója Oroszországban

Jelena Iszinbajeva kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok rúdugrót választották az év sportolójának Oroszországban a sportújságírók által szervezett országos szavazáson.

Sportági költözések Győrben a 2014-es beruházások miatt

Több sportágnak kell közel egy évre elköltöznie Győrben a közeljövőben induló sportcsarnok-felújítások és -építések miatt - jelentette be szerdán, sajtótájékoztatón Borkai Zsolt.

EU-vizsgálat spanyol futballkluboknál, így a Realnál és a Barcelonánál is

Az Európai Bizottság vizsgálatot indított Spanyolországban annak gyanújával, hogy a futballklubok - így a Real Madrid és az FC Barcelona is - állami segítséget kapnak, ezáltal szabálytalanul előnybe kerültek hazai és európai riválisaikkal szemben.

Kínaiul is éneklik a Barcelona-himnuszt

A Kínában is rendkívül népszerű katalán futballcsapat, a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona himnuszának elkészült a mandarin nyelvű változata.

Boris Becker lett Novak Djokovic edzője

A háromszoros wimbledoni bajnok német Boris Becker lett a férfi tenisz-világranglista második helyén álló Novak Djokovic edzője.

Két magyar az Európa-válogatottban, Gyurtáék Szentpéterváron úsznak

Öt magyar úszó is rangos nemzetközi versennyel búcsúztatja az évet: ketten az Európa-Amerika párviadalon indulnak az öreg kontinens képviseletében Glasgow-ban, míg a péntek-szombati skóciai viadallal párhuzamosan zajló oroszországi eseményen hárman állnak rajthoz Szentpéterváron.

Lapszemle: Kovács Katalin várandós

Gyereket vár a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin - erről a Nemzeti Sport szerdai száma adott hírt.

Erdélyi Zsófia november európai atlétája

A nőknél Erdélyi Zsófia lett november hónap európai atlétája a kontinentális szövetség értékelése és a közönségszavazatok alapján.

Klubvilágbajnokság - Sima győzelemmel döntőben a Bayern

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München jutott be elsőként a Marokkóban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság döntőjébe, miután kedden simán, 3-0-ra legyőzte a kínai Kuangcsou Evergrande-et.

Változnak a súlycsoportok birkózásban

A várakozásoknak megfelelően a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) változtat az eddigi súlycsoportokon, és kedden bejelentette a riói olimpia műsorán szereplő hat-hat kötött- és szabadfogású kategóriát.

Bundabotrány - Gattuso ellen is nyomoznak

A világbajnok és kétszeres Bajnokok Ligája-győztes Gennaro Gattuso ellen is nyomoznak a hatóságok az olaszországi labdarúgó bundabotrányban - értesült kedden az olasz média.

Bajnokok Ligája - Megbüntették a Zenitet

Részleges stadionbezárással és pénzbírsággal sújtotta a Zenitet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA), miután az orosz csapat huligánjai miatt majdnem félbeszakadt az együttes múlt heti, Austria Wien elleni Bajnokok Ligája-meccse.

Serie A - Rasszista megnyilvánulásért büntették meg az AS Romát

Következő két hazai mérkőzésére kénytelen lezárni stadionja lelátójának egy részét az AS Roma. A klub azért kapott büntetést, mert szurkolói rasszista rigmusokat skandáltak a hétfői, AC Milan elleni bajnoki mérkőzésen.

Bale a Xativa elleni kupavisszavágót is kihagyja

Gareth Bale, a Real Madrid walesi sztárfutballistája sérülés miatt az Olimpic Xativa elleni szerdai visszavágón sem léphet pályára a spanyol Király Kupa nyolcaddöntőbe jutásért kiírt párharcában.