rss      tw      fb
Keres

 

Hazai és magyar vonatkozású idei hírek

A régebbi hírek az archívumban találhatók

 

Quaestor - Orbán csütörtökre ígért tájékoztatást az érintett állami intézményekről - ÖSSZEFOGLALÓ

Orbán Viktor kormányfő csütörtökre ígérte a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolatuk brókercégekkel. A parlament hétfői ülésén az ellenzék bírálta a kormányt, amiért az adófizetők pénzét nem állami bankban tartják, illetve a miniszterelnököt, amiért Tarsoly Csaba Quaestor-vezető levelének kézhezvétele után nem tett azonnal feljelentést.

Színházi világnap - Díjak a MASZK gálaestjén

A színházi világnap alkalmából az idén is odaítélték a Gobbi Hilda-életműdíjat, a Soós Imre- és a Vámos László-díjat, valamint a Nemzetközi Színházi Intézet Magyar Központjának elismerését, a Hevesi Sándor-díjat. Döntött a kuratórium a Kállai Ferenc-életműdíjról és a Szabadtéri Színpadok Szövetsége az Amphiteátrum-díj idei nyerteséről is.

Elutasított hét civil népszavazási kezdeményezést az NVB

Hét „rendszerbontó” civil népszavazási kezdeményezés hitelesítését utasította el hétfői ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB), ez azt jelenti, hogy egyelőre csak abban a két kérdésben - tankötelezettségről és a gazdasági kamarai hozzájárulási díj fizetéséről - lehet népszavazást tartani, amit a testület a legutóbbi ülésén fogadott el.

OGY - Buda-Cash/Quaestor - Törvényalkotási bizottság: igen a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló törvényjavaslatra

Ügyészi indítvány lesz szükséges a vagyonzároláshoz, és a vagyon zár alá vétele szempontjából vizsgálhatók lesznek azok a tranzakciók is, amelyek a büntetőeljárást megelőző egy évben történtek - ezt tartalmazzák a brókerbotrányok áldozatainak kártérítését szolgáló vagyon biztonságba helyezéséről szóló törvényjavaslatnak a törvényalkotási bizottság által javasolt módosításai.

OGY - Krónika 6. rész (interpellációk)

A brókerügyekről, a vízügyi fejlesztésekről, az egészségügyi dolgozókról és a tapolcai kórház felújításáról is beszéltek a képviselők az azonnali kérdések során hétfőn, a parlamentben.

Devizapiac - Vegyesen alakult a forint árfolyama

Vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon hétfőn: az euróval, a svájci frankkal és a japán jennel szemben erősödött, a dollárhoz képest viszont gyengült a magyar fizetőeszköz.

Békésben csökkent az álláskeresők száma februárban

Békés megyében csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma februárban az előző év februárjához képest, ugyanakkor nőtt az idén januárhoz viszonyítva - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja az MTI-vel.

A Mol a TVK százszázalékos tulajdonosává vált

Sikeresen lezárult a Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) Nyrt. törzsrészvényeire tett nyilvános vételi ajánlattételt követő kiszorítási folyamat, aminek következtében a Mol Nyrt. a TVK 100 százalékos tulajdonosává vált - jelentette be az olajtársaság hétfőn a BÉT honlapján.

Az ország teljes területén szolgáltathat a Főgáz

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) megadta a Főgáz Zrt.-nek az ország teljes területére szóló földgáz egyetemes szolgáltatói engedélyt, ezzel a cég szolgáltatása a teljes lakosság számára elérhetővé válik.

Quaestor - Az MSZP várja a kormánypárti nyilatkozatokat

Az MSZP várja a kormánypárti képviselők nyilatkozatait arról, hogy nem rendelkeztek bennfentes információval a bedőlt brókercégekkel kapcsolatban, és nem tartottak pénzt ezeknél a cégeknél.

Többnyire kedvezően értékelte a választások óta eltelt egy évet Pásztor István

Az egy évvel ezelőtti előre hozott szerbiai választások után megkötött koalíciós szerződés legnagyobb eredménye a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szempontjából az, hogy beigazolódott: a koalíció lehetővé teszi a VMSZ számára az aktív politikai részvételt a Szerbia számára gyökeres átalakításokat hozó években - így értékelte Pásztor István, a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke a választások óta eltelt egy évet hétfőn Szabadkán az MTI tudósítójának.

OGY - Buda-Cash/Quaestor - Orbán: csütörtökön közlik, mely állami intézmények érintettek

Csütörtökre ígérte Orbán Viktor miniszterelnök a közvélemény tájékoztatását arról, mely állami háttérintézményeknek volt pénzügyi kapcsolata brókercégekkel. A kormányfő ezt hétfőn mondta el a parlamentben, az azonnali kérdések és válaszok órájában. Orbán Viktort emellett a hortobágyi földpályázatokról és az ügynökvádról is faggatták ellenzéki képviselők.

Németh Lászlóné: elindulhat április elsején a nemzeti közműszolgáltató

Április elsején megkezdheti működését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a gázüzletágban, miután a cég hétfőn megkapta az ehhez szükséges energiahivatali engedélyt - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.